Das Punkt – Shitstorm in Bullshit Town

Vanaf heden gebruik ik dit platform ook voor mijn muziek. Het hangt tenslotte allemaal samen. Daarbij is ‘schaamteloos’ een hopeloos achterhaald adjectief bij de term ‘zelfpromotie’. Lang werd er een beetje meewarig gekeken naar mensen die hun eigen creaties aanbevolen, vijandig zelfs. Zij werden vaak meteen beticht van aanstellerij en onbescheidenheid – het directe gevolg van de egalitaire groepsmentaliteit die ons sociale leven zo lang beheerste. Iedereen die zich van de kudde af dreigde te scheiden of er bovenuit dreigde te stijgen moest verantwoording afleggen aan de gemeenschap.

Die mentaliteit is inmiddels bijna helemaal verdwenen. We zijn een gemeenschap van enkelingen aan het worden – verbonden in het besef dat we alleen zijn. En dat is niets om bang voor te zijn, oh bewakers van oude zeden. Wees buigzaam als het riet. Er gloort iets aan de horizon, we zien alleen nog de silhouetten, maar we weten dat het goed is. We vrezen niets.

https://soundcloud.com/das-punkt/shitstorm-in-bullshit-town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *